tiistai 30. joulukuuta 2014

Sikiöasennosta sosiaaliseen mediaan

Tänään on ensimmäisen blogivierailun vuoro. Sen kirjoittaa uskollisin lenkkikaveri, psykologi, yrittäjä Kristian Kurikka!

(Kuvan sikiöasento ei liity tilanteeseen)

"Hieman ennen joulua välilevyn pullistuma selkään. Seurauksena sikiöasentoa pari päivää, kolmiolääkkeitä ja kipupiikkiä takalistoon. Ikää on 29 vuotta ja fiilis oli kuin vanhuksella. Melkoisen monta kertaa tuli mietittyä joulunpäivinä, että mitä sitä tekisi, jos ei voisi purkaa stressiä liikunnalla ja kerätä energiaa duuneihin kavereiden kanssa liikkuessa. Ärsytti aivan tosissaan jo ajatus siitä, että pitäisi varoa selkää seuraavat viikot. Olen huomannut itse sen käytännössä, että liikkumattomuus vaikuttaa omaan henkiseen hyvinvointiin erittäin radikaalisti. Enkä missään nimessä toivo, että hyvää fiilistä joutuisi vähentää olemalla paikallaan. Liikunta on itselleni erittäin tärkeää.

Näen erittäin positiivisena sen, että liikunta on ollut viime ajat kovassa buumissa. Erityisen makeeta tuosta buumista tekee se, että itseään pystyy nykyään mittaamaan monella tavalla ja monet ihmiset saavat tukea harjoitteluunsa helpommin kuin ikinä. Omat terveystietonsa saa tällä hetkellä liitettyä treenidataansa melko helposti. Itse seuraan omasta mielenkiinnostani johtuen itsensä mittaamisen kehittymistä ja jenkkejä seuraamalla arvaan, että seuraavan puolen vuoden aikana alalla tapahtuu kehitystä saman verran kuin viimeisen viiden vuoden aikana on tapahtunut. Itse ainakin odotan kovasti esimerkiksi Applen keväällä ilmestyvää kelloa ja sen toimintoja treeniin ja itsensä mittailuun. Tähän mennessä en ole mitannut itseäni juuri mitenkään, mutta ajattelin muuttaa sitä tilannetta, koska nyt siihen alkaa olla helpot laitteet olemassa.

Itse olen myös laiska treenaamaan yksin ja sosiaalinen puoli korostuu ainakin omissa sporttijutuissani. Monella treenaajalla sosiaalinen puoli näkyy myös siinä, että laittaa nykyään paljon sosiaaliseen mediaan materiaalia treeneistään. Uskon myös, että sosiaalisen median avulla voi kannustaa ihmisiä pitämään itsestään huolta liikkumalla. On tosi helppoa luoda sosiaalisen median palveluissa ryhmiä, jotka kokoontuvat esimerkiksi juoksemaan yhdessä. Mekin olemme niin tehneet ja teemme myös jatkossa.

Minulle on psykologian opinnoissa opetettu, että ihminen on psyko-fyysis-sosiaalinen kokonaisuus. Päivityksenä nykypäivään taitaa olla se, että ihminen mittaa tänä päivänä itse itsensä psyykkistä ja fyysistä hyvinvointia ammattilaistasoisesti ja jakaa tuloksensa sosiaaliseen mediaan tai ainakin hyödyntää sosiaalisen median palveluita treenissään.

Seuraavaksi haastan Karrin kirjoittamaan tähän Antin blogiin liikunnan filosofiasta, käytännön filosofisesta näkökulmasta ja elävästi seksikkäitä adjektiiveja käyttäen.

Blogibiisinä voisi olla mauttomasti Klamydia - Sportti Voittaa."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti