torstai 11. joulukuuta 2014

Päivä 1 - kadonneen maksimisykkeen metsästäjä


Hommasin viikko sitten ensimmäisen sykemmittarini. Kyseessä on musta Suunto Ambit Sport. Oikein tyylikäs pieni kapine. Ennen sykemittarin hommaamista en tajunnut mitään sykealueista tai mitä ne tarkoittaa. Sitten kävin treenaamassa Tähtitorninmäellä kaverini Karrin kanssa ja hän tuijotteli treenin ajan maksimisykkeitä ja keskisykkeitä jne. Tuo tuijottelu jäi kaivelemaan ja tartuin tuumasta toimeen. Hommasin tuon mokkulan ja ensimmäisenä lähdin Malminkartanonhuipulle vetämään porukalla tunnin mäkitreenin maksimitehoilla. Niin, että viimeisellä töräytyksellä silmissä meni mustaksi ja huipulla puuskutin, kuin pieni eläin tai karpaasi.

Tästä huolimatta maksimisykkeeni nousi vain 177:ään! Yksinkertainen laskutapa maksimisykkeen laskemiseen on ottaa oma ikä pois luvusta 220. Tämän perusteella omani kuuluisi olla 192. Tiedän, että tuolaskukaava antaa tosi karkean kuvan totuudesta, mutta silti jäi kalvava fiilis, että mikähän se mun oikea maksimisyke onkaan?

Tänään vetäisin sitten ensimmäistä kertaa sykemittarin kanssa Elixian Xycling Challenge-tunnin, jonka aikana silmät on vetänyt mustaksi 3-5 kertaa aina kun olen käynyt siellä. Ajattelin, että nyt kellotan uudet pohjat kelloon. Vetelin lopun sankarihevit laikka punaisena ihan järjetöntä tahtia. Silti kun otin mittarin pois ja katselin lokia, niin pettymys iski. VAIN 176!!! Helvetti.

Mistä kiikastaa? Vai onko matala maksimisyke hyvä kestävysurheilijalle? Palautuminen niiltä perustasoille tapahtuu aika nopeasti ja oonhan mä todistanut, että kestävyys on ainakin siedettävällä tasolla, kun sain Nuuksio Classicin vedettyä maaliin asti, vaikka pahalta tuntuikin.

Olisi kiva, jos valottaisitte vähän miten noita sykkeitä kannattaa lukea. Olisi kiva saada vähän keskustelua asiasta aikaiseksi. Nyt kovan treenin jälkeen on hyvä kuunnella torstain Football Weekly ja uusin Beats In Space-podcastit ja katsella tuo HJK:n matsi sohvalla.

Ruoaksi väännän ensin 400 grammaa leipäjuustoa ja sen jälkeen itse tehtyä Ma Po Tofua ja täysjyväriisiä. Näillä pitäisi saada takaisin spinningin kulutetut 1200 kaloria.

Älä kysy miksi, mutta tekee mieli linkata vielä tähän Rod Stewartin Young Turks. Kowa biisi.

6 kommenttia:

  1. Kolmella mäkivedolla saat paremmin maksimin esiin. Eka veto kevyesti juosten, toinen reippaasti juosten ja kolmas kaikki irti. Siis kolmas oikeasti niin lujaa, että jaksat vain puoleen väliin. Näitä ennen tietty hyvä lämmittely tasaisella. Mäen olisi hyvä olla sellainen, että sen pystyy juoksemaan ylös, ei siis liian jyrkkä. Eka nousu olisi hyvä olla parin minuutin luokkaa. Nousujen välissä hölkkä alas, ei muuta palautusta.

    Tsemppia treeniin, täällä sama tavoite ensi kesänä edessä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onko Jussi sama Pallas edessä vai? Olisi kiva kuulla myös sun treeniohjelmasts ja verrata omaa .

      Ja teen varmasti joku kerta ton mäkitreenin tolleen ja katson siitä sen sykkeen. Kiitos Jussi.

      Poista
  2. Kyllä, Pallakselle tullaan!
    Mun treeneistä ei oo paljon kerrottavaa... Vois tiivistää, että lenkille aina kun ehdin ja lihaskuntoa kotona jos en lenkille ehdi. :D Kaksi huonosti nukkuvaa pientä lasta ja opiskelukiireet pitää huolen siitä, että ainakaan ylikuntoa ei pääse muodostumaan...

    VastaaPoista
  3. No sitä suuremmalla todennäköisyydellä juoksua voi pitää sitten henkireikänä.

    Onko sulla mitään tietoa pallaksen majoituksesta ja kuinka sinne pääsee?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän se kieltämättä sellaista pään tuulettelua on. Vähän huolettaa, että miten ehtii noi kaikista tärkeimmät lenkit, eli pitkikset, hoitaa.

      http://www.tosilappi.fi/majoitus/ Tuolta voi katsoa majoitusvaihtoehtoja Hetassa. Täältä Oulusta varmaan järkevintä lähteä autolla (~450 km), rautatieasemat ja lentoasemat sen verran kaukana kaukana kisakeskuksesta. Tuolta linkin sivustolta voi katsella myös noita yhteyksiä. Etelästä varmaan järkevin on lento+vuokra-auto?

      Poista
    2. pitää tuossa tammikuussa varailla vähän mökkiä ja lentoja. Jos vaikka vähän kalastelis siinä samalla viikon ennen kisaa siinä ympäristössä. Kiitos neuvoista.

      Poista