perjantai 12. joulukuuta 2014

Päivä 2 - aktiivista lepoa


Tänään laitoin ilmoittautumisen Pallas-Hetta ultraan. Ompahan seuraavan puolen vuoden aikana jotain mitä varten sykkiä. Tänään ajattelin ottaa iisisti, koska on luvassa juoksua sekä lauantaina, että sunnuntaina ja rakentaa tulevaa harjoitusohjelmaa ainakin alustavasti kuntoon. Ajattelin laittaa raakahahmotelmaa viikko-ohjelmasta pystyyn ja mietin, että miten sitä kannattaa kehittää lähempänä kisaa.

HARJOITTELU

Idea on: ma - sali (rintalihakset, hauikset, hartiat, keskivartalo), ti - sali (ojentajat, selkä, keskivartalo), keskiviikko - vapaa tai vajaan tunnin tempolenkki, torstai - tunnin intensiivinen spinning tai kahden tunnin futistreenit fiiliksen mukaan, perjantai - vapaa tai mäkijuoksua tähtitorninmäellä, lauantai - erikoislenkki (mäkijuoksua, intervallia, fartlekiä jne) ja/tai sali (jalat, keskivartalo), sunnuntai - pitkä lenkki ja/tai futsalmatsi.

Ideana on vetää ainakin talvisaika tälleen perusominaisuuksia parannellen, jonka jälkeen kun kevät sarastaa, voisi alkaa lisätä pidempiä lenkkejä ohjelmaan. Esimerkiksi ottamalla sunnuntaisin ja keskiviikkoisin 15-36 kilometrin lenkkejä ja ottaa väliin 5-8 tunnin vaelluksia, joilla saa parannettua sitä kuinka kauan jaksaa pönöttää jalkojensa päällä.

Viime kesästä opin myös, että kevään tullen tekee hemmetin hyvää ottaa pyörälenkit mukaan ohjelmaan. Tein muutamia 75 kilometrin lenkkejä sunnuntaisin, mutta nyt voisin tehdä viikottain yhden spesiaalilenkin, jossa pyöräilen Nuuksioon 35 km, juoksen 20 ja pyöräilen takaisin. Se on suunnilleen 5 tunnin keissi, joka varmasti kehittää jo ihan henkistäkin kanttia. Siinä pitää vaan miettiä, että miten pakkaa mukaan. Vetääkö pyöräilykengillä,vai vetääkö suosiolla häkkipolkimilla, jolloin pyöräpätkistä ei tosin saa niin paljoa irti, kun voima ei välity oikein.

VÄLINEET

Syyskuun kisaan valmistautuessa otin paljon selvää välineistä, koska olen aikamoinen välineurheilija, myönnän. Olisi siis tärkeä päästä harjoittelemaan samoissa geareissa, joissa tulee suorittamaan kisan ja olen jo aloittanut varustelun, mutta osa on vielä hankittavana. Kirjaan asioita tähän, jotta osaan ostella tässä puolen vuoden aikana oikeita asioita. Tässä myös omia gearisuosituksia sinulle. Aloitetaan vaikka päästä varpaisiin.
1. lakki - Visor Buff, pitää auringonsäteet pois silmistä ja imee hien puristamatta ikävästi.

2. juoksupaita - Salomon Trail Shirt, mulla on jo pari näitä. Hankaamaton kangas, hyvä hengittävyys ja bonarina kaksi kylkitaskua, joihin voi laittaa energiageelejä. Ihan yliveto paita.

3. Juomareppu - olen kahden vaiheilla, joko nykyinen Camelbak Mil-Spec 3-litrainen, koska toimii niin hyvin pitkillä matkoilla, mutta ei ole ergonomialtaan superhyvä tai toisena vaihtoehtona melko tyyris Salomon S-lab Race Vest, joka ei ehkä ole yhtä tilava, mutta istuu, kuin hanska.

4. takki - pakkaan mukaan myös varokeinona rutattavan ultrakevyen Craftin juoksutakin, jos vaikka käy matkan aikana noutaja ja mäkäräiset hyökkää kimppuun.

5. Shortsit - Salomon S-Lab Twinskin, nämä ovat vasta ostoslistalla, mutta olen ihan varma, että haluan juuri nämä. Mun mielestä on tärkeää, että käyttää 2-in-1 shortseja, joissa on trikoo-osat, koska ne tukevat reisiä ja estävät "mansikan" sisäreisissä. Vetelin 30 asteen helteessä 30 kilsan lenkkejä viime kesänä ilman valkovaseliinia ilman mansikkaa, koska käytössä oli 2-in-1-shortsit, iso peukku.

6. Sukat - tähän mennessä olen käyttänyt vähän mitä sattuu, edellinen kisa taisi mennä jossain XXL:n 15 euron kompressiosukissa. En usko niiden voimaan kisan aikana, mutta ainakin ne suojaavat risuilta. Siksi vetelen mieluummin niillä, kuin kinnaavilla ja kuumilla pitkillä trikoilla. Nyt ajattelin ostaa Compress Sportin säärystimillä. Oikeastaan, koska ne näyttävät hyvältä.

7. Kengät - Salomon S-lab Sense Ultra SG, näistä olen varma. Kenkä on mulle, kuin nakutettu. Istuu täydellisesti, on juuri oikealla tavalla napakka ja kevyt samaan aikaan. Oon sense-mies. Mulle on turha koittaa myydä muuta.

Kuten tästä huomaa, olen aika vannoutunut Salomon S-lab-mies. En suosittele tinkimään varusteista, sillä jos oikein rupeaa treenaamaan, niin ne puutteet näkyvät ärsyttävällä tavalla matkan aikana ja päätyy loppujen lopuksi vaan siihen parempaan vaihtoehtoon. Eli kun olet varma, että haluat tätä, osta kerralla parhaat mahdolliset ja säästät rahaa. Sponsorit HUHUU, mä voin koska tahansa puhua hyvää näistä tuotteista lisääkin jos vaikka postiluukusta tippuis vaikka twinskin-shortsit ja race vest. En piitä pahitteekseni ;).

Loppuun vielä Ronyan hieno biisi. Musta Ronya ansaitsisi laajempaa huomiota maailmalla ja varmasti saakin sitä jos tää homma viedään taidolla eteenpäin. Ehkä teen tästä päivän biisistä tavan. Sillä saa vähän jotain jatkumoa tähän hommaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti