torstai 11. kesäkuuta 2015

12.6 - syntyjä syviäPidempään on pitänyt palata blogin pariin useammastakin eri syystä, mutta kun on ollut niin paljon sanottavaa, niin kirjoittamisen aloittamiselle ei ole hektisessä työvaiheessa ole ollut aikaa.

Siitä lähtien, kun aloitin media-alalla projektipäällikkönä, niin aika on käytännössä riittänyt vain työlle ja urheilulle. Loppuaika on mennyt syödessä ja lötkötellessä. Tosin ilman urheilua olisi stressi voinut viedä mennessään.

Itse Pallaksen ultran kanssa olen vähän vaa'ankielellä juuri nyt. Toukokuussa otettu riski kahdesta puolimaratonista 48 tunnin sisään ei jälkikäteen kannattanut. Tilanne johti ylirasitustilaan, sairastumiseen ja sen jälkeiseen polkemiseen paikallaan sen suhteen, että en oikein ole uskaltanut ottaa tehoja ulos itsestäni juoksutreenin muodossa. 

Viimeisen kuukauden noiden kahden kisan jälkeen treeni on ollut lähinnä ylläpitävällä tasolla, kun sen olisi pitänyt olla nousujohteista koko ajan ohjelman mukaan. Muuta futismatsi, paljon pyöräilyä, useita kertoja salilla ja muutama lenkki. Nyt olisi pikkuhiljaa pakko saada homma uudestaan käyntiin, jotta on mitään mahkuja päästä Pallaksen kisan viivalle. Oikeastaan kuukausi aikaa vääntää jotain tulosta.

Ongelma on nyt vaan se, että kun on kuukauden polkenut paikallaan ylirasitustilan jälkeen, niin miten paljon sitä uskaltaa tehdä, ettei polta itseään loppuun, mutta tekee tarpeeksi, että siitä kisasta voi päästä maaliin??! Ja missä vaiheessa sitä pitää tajuta realiteetit ja nostaa valkoinen lippu? Vielä en sitä halua tehdä, mutta valehtelisin jos väittäisin, että edellisen kuukauden aika a se ei olisi käynyt mielessä.

Tiedän, että seuraavan kuukauden aikana asioiden pitää mennä nappiin ja yhtenä uuten askeleena kohti ehjempää treenikautta otan haasteena kolmen viikon joogapätkän, jossa käyn pyörällä vähintään kolme-neljä kertaa viikossa Espoossa Evolationin Hot Yogassa, jota pitää Espanjalainen Ana Lopez. Ana on pitänyt myös joogatunteja Atletico Madridin joukkueelle reilu vuosi sitten mestaruuskaudella, joten jos Diego Costa vääntää itseään pyyhkeellä ilman paitaa, niin kyllä mäkin aion.

Toivotaan, että jooga tuo jotain uutta puhtia tekemiseen tuunatun uuden, terveellisemmän ruokavalion lisäksi. 

Pidän ihmisiä nyt ajan tasalla ja katsotaan, että riittääkö rahkeet tän nuorallatanssimisen kanssa. Pitäkää peukut pystyssä ja mieluusti kuulisin miten tää viimenen kuukausi kannattais rakentaa.

Yv. Antti W

2 kommenttia:

 1. Terve!
  Ikävä kuulla että keho on rasituksessa. Olen itse myös juoksija ja aikaisemmin olympia edustaja laskettelussa. Minulla olisi sinulle muutama vinkki millä voisit nostaa itsesi ylös montusta ja pääsisit hyvään juoksu kuntoon Pallaksen kisaan.
  eli: älä ota paineita kovasta juoksu vauhdista lenkeillä! Ultra kisassa ei ole tarvetta juosta yli aerobisen kynnyksen joten painota sitä. Juokse paljon aerobisella kynnyksellä mielummin 2 x 45 min aerobisella kynnyksellä kuin kerran 90 min . Saat kovemman harjoitus vaikutukset ja kovaa juoksu vauhtia. Juokse esimerkiksi aamulla helpolla alustalla kovaa kynnyksellä ja illala poluilla jolloin saat vauhtia siirrettyä sinne. Ja toinen neuvo mikä on ehkä paras neuvo palautua rasituksesta on : juoksu/kävely reilusti alle aerobisen kynnyksen 3h ajan. Keho saa verta liikkeelle ja happea liikutettua lihaksissa.
  Toivon että näistä on jotain apua ja onnea viimeiseen kuukauteen

  ville

  VastaaPoista
 2. Oisko sielläpäin innostusta omalla tavallansa (paljon suoperäistä polkua) erilaiseen polkujuoksukisaan? Ilmoja on alkanut tulla ihan mukavaan malliin.

  http://pyssymakiextreme.blogspot.fi/

  https://www.youtube.com/watch?v=YyLwETkcPkY

  VastaaPoista