tiistai 6. tammikuuta 2015

6.1.2015 back to work


Loma on lopuillaan. Koitin olla postaamatta kummemmin sen ainana ja nauttia enemmänkin kiirettömyydestä ja siitä, ettei ole tarvinnut tehdä mitään mitä ei halua. Edellisen postauksen jälkeen on tullut syötyä tuhottoman paljon, mutta myös juostua ja treenattua melko hyvin syöty pois. Veikkaisin, että aika +/- nollassa ollaan kalorien osalta.

Ainoa asia mikä harmittaa näin jälkikäteen on, että uudenvuoden aamuyöhön kestäneet hääjuhlat ja sen jälkeen suora aamuinen junamatka neljäksi päiväksi Vaasaan perheen luo oli matkustustamisen ja valvomisen takia vähän vähemmän urheilullinen pätkä, kuin olin toivonut. Kuuteen päivään vaan yksi lyhyempi kävelyretki Björköbyn saaristossa ja tunti täysillä sulkapalloa, kun tarkoitus oli vetää siellä vielä lenkki ja mäkitreeni, mutta univaje, hyvä seura ja talvimyrskyt tekivät tekemisestä vähän hankalaa.

Sunnuntainen pitkä lenkki jäi myös tekemättä, kun edellisenä yönä oli tullut nukuttua kolme tuntia ja päivä meni matkustaessa ja sen jälkeen väsyn aiheuttamassa hirveässä päänsäryssä. Tästä missistä tuli aika kova morkkis, mutta ajattelin ottaa nyt tiukemman kurin tekemisistäni.

Hain eilen postista kolme kirjaa, jotka tilasin Ad Libriksestä ennen joulua, joista Hal Koerner's Field Guide To Ultra Running tarttui ensimmäisenä käteen. Ensimmäisen 40 sivun jälkeen sitä huomaa, että tää kirja tulee luettua kannesta kanteen vielä monta kertaa. Tää on oikee "Ultrarunning for Dummies". Vielä en ole päässyt paljon johdantoja pidemmälle, mutta sisällysluettelon perusteella on luvassa kaikki mahdollinen tieto harjoittelusta, ravinnosta, välineistä, huollosta, kisapäivästä ja ksikesta maan ja taivaan väliltä.

Hal Koerner itse on kokenut ja tiedostava ultrajuoksija, joka on voittanut mm. Hardrock satasen ja Western States satasen kaksikin kertaa. Hal juoksee ja pyörittää omaa kenkäkauppaa, joten miestä voi uskoa sekä harjoitteluun ja välineisiin liittyvissä asioissa.

Palaan kirjan opetuksiin kun olen päässyt pidemmälle lukemisessa. Tähän asti johdannon info on aika lailla pätenyt myös siihen mitä on oppinut treenatessa Nuuksio Classiciin.

Päivän biisi olkoon Brucea, koska Bruce.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti